Ontruimen na overlijden

Een woning ontruimen na overlijden

Wanneer een alleenstaande geliefde sterft, staan ​​familieleden voor de moeilijke taak om de woning te ontruimen. Voor veel mensen betekent dit niet alleen veel organisatorische inspanningen, maar is het ook een reis door vele herinneringen. Voor sommige mensen is dit troostrijk, voor andere juist te zwaar. Soms ontbreekt het ook aan tijd om zelf de woning te ontruimen. Zelf een start maken met de ontruiming en de rest uit handen geven is dan een optie. Met onze maatwerk service vult u zelf de mate van hulp bij het ontruimen na overlijden in. Wij kunnen voor u:

  • Als enige partij de totale woning ontruimen na overlijden
  • Samen met nabestaanden de woning ontruimen na overlijden
  • Een deel van woning ontruimen, bijvoorbeeld de zolder of schuur
  • Zorgdragen voor veiling of opkoop van inboedel
  • Het afvoeren van niet bruikbare spullen
  • Zorgdragen voor een nette oplevering van de woning

Totale ontruiming

Vaak begint ons werk nadat de nabestaanden het eens zijn geworden over de verdeling van de inboedel. Voor hen heeft de inboedel emotionele en economische waarde. Voor een professioneel bedrijf is dit anders. Zijn er geen nabestaanden of zien deze af van (een deel van) de spullen, dan zorgen wij voor het verkopen, veilen, schenken of afvoeren. Uiteraard doen we dit transparant en traceerbaar. Nadat de woning leeg is wordt deze door netjes en schoon opgeleverd. Klussen die daarbij horen, zoals boorgaten stoppen, schilderwerk en het verwijderen van vloerbedekking kunt u aan ons overlaten.

Zolder en schuur

Soms kiezen nabestaanden ervoor een deel van de woning zelf te ontruimen, en een deel aan ons over te laten. Zelfs ontruimen ze bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer en keuken, en laten het ontruimen van de zolder en schuur aan ons over. Waar u ook voor kiest: u kunt rekenen op een betrouwbare en respectvolle dienstverlening.

Hulpgoederen bij woningontruiming

Wanneer de overledene gebruikt maakte van hulpgoederen en deze zijn nog in de woning aanwezig, dan worden deze door ons gereinigd en teruggebracht naar de instantie die ze in bruikleen heeft gegeven. Wanneer de hulpgoederen eigendom waren zoeken we een passende oplossing voor hergebruik. We werken hiervoor samen met regionale zorginstellingen.

Vertrouwd

Een van de belangrijkste waarden bij ontruimen na overlijden is het waarmaken van het in ons gestelde vertrouwen. Wij hechten dan ook veel waarde aan goed, transparant en persoonlijk contact. We nemen veel tijd voor advies en uitleg en staan in elke fase van de ontruiming voor u klaar bij vragen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Belt u dan gerust. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Kunnen wij u ook helpen?
Bel ons gerust, wij staan 7 dagen per week voor u klaar:

06–25126690.